BankjesCollectief

Loading video..

Samen met sociale organisaties, buurtbewoners en lokale partners organiseert BankjesCollectief een openluchtcafé waarbij er 10 bankjes geopend worden op de stoep in stadsdeel Nieuw-West.

We willen eenzame bewoners in contact brengen met deelnemende organisaties en actieve bewoners.

 

Doelgroep

Doelgroepen in Nieuw-West:

 • Betrokken bij de buurt
  Nieuwsgierige bewoners die actief zijn in de buurt en die zich aangetrokken voelen tot het openen van een bankje om daarmee de sociale verbanden in de buurt te versterken.

 • Aangewezen op de buurt
  Groepen die niet gemakkelijk buiten de buurt komen, lopen een groter risico op sociaal isolement.  Zoals ouderen en minima die door lichamelijke en/of financiële beperkingen een gereduceerde mobiliteit hebben.

 • Nieuw in de buurt
  Deze doelgroep bestaat uit nieuwe kopers en huurders in een buurt. Ook aandacht voor vluchtelingen, die ineens in een nieuwe cultuur leven.

 

Doel

 • De bewoners van Nieuw-West een instrument bieden om zelf een rol te spelen in de aanpak tegen eenzaamheid door een bankje te openen voor de buren.

 • Eenzame bewoners van Nieuw-West in contact brengen met meerdere bewoners, zodat ze niet meer aangewezen zijn op één organisatie of buurtbewoner.

 • 10 bankjes openen bij sociale organisaties in Amsterdam Nieuw-West waarbij op een laagdrempelige manier de verbinding wordt gelegd tussen organisaties en de buurt.

 

Periode

23 september vindt het openluchtcafé in Nieuw-West plaats. In de weken ervoor zullen we organisaties en bewoners aanmoedigen om zelf een bankje te openen.

 

Contact

Stichting We the People
Korte Papaverweg 2c
1032 KM Amsterdam 


BankjesCollectief
0643206345

Blogs over dit experiment:


Delen