Smaakvolle Ontmoetingen

Voor 5 euro kunnen buurtbewoners komen genieten van een smakelijk creatief driegangendiner.

Zina, Resto van Harte, het leerwerkbedrijf Dienstverlening en Hospitality, MEE Amstel en Zaan en Westside Slotermeer bundelen hun krachten voor het organiseren van vier creatieve driegangendiners voor circa 75 mensen.Gedurende iedere maaltijd is er een andere creatieve interventie: van speeddaten tot samen een verhaal schrijven.

Doelgroep

Buurtbewoners in het algemeen en in het bijzonder: ouderen, mensen met gezondheidsproblemen, een psychische of licht verstandelijke beperking. Maar ook mensen die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan wat meer contact. Bijvoorbeeld omdat ze gescheiden en/of werkloos zijn of door een andere culturele achtergrond minder aansluiting ervaren in de maatschappij.

Doel

Met dit experiment willen we mensen die behoefte hebben aan contact bereiken, uit hun schulp halen en bewoners van allerlei pluimage aan elkaar verbinden. De verschillende partners zien dagelijks mensen en realiseren zich als geen ander dat eenzaamheid zich in alle lagen van de bevolking voordoet. De ontmoetingen en creatieve interventies zorgen ervoor dat mensen ‘open gaan’. Ook verlegen mensen raken met elkaar in gesprek en taboes worden doorbroken.
Voor de verschillende partners die allen al bezig zijn met eenzaamheid is dit een mooie kans om te experimenteren met het bundelen van krachten. Waar kunnen we elkaar versterken en hoe kunnen we door samenwerkingen nog meer mensen bereiken en uit hun isolement halen? Wat kunnen we van elkaar leren?

Periode

Tussen september en december 2017 vinden 4 diners plaats.

 

Contact

Westside Slotermeer is de leidende partij.
Westside Slotermeer
Burgmeester de Vlugtlaan 125
1063 BJ Amsterdam
 

Het experiment krijgt geen eigen website, maar op de website en facebook van de diverse partners zal uiteraard wel de nodige info komen.

Externe link

Klik op onderstaande link

Link


Westside Slotermeer
020 337 7177

Blogs over dit experiment:


Delen