Dwarszitter

De dwarszitter wordt in gezet om in gesprek te gaan en eenzaamheid op te sporen.

De ‘Dwarszitter’ is een bankje, ontworpen door de designers Overtreders-W. Dit bankje is zo gemaakt dat het haaks op een ander bankje, muurtje of iets anders dat uitsteekt, kan staan. Hierdoor zitten twee mensen tegenover elkaar en kunnen zij elkaar aankijken en een gesprek voeren.

Floor Ziegler gaat samen met het dwarszit-team een samenwerking aan met de Academie van de Stad en Broedplaatsen Amsterdam. Studenten van de Springlevende wijken van o.a. Reimerswaal in Nieuw-West gaan met de dwarszit bankjes de wijk in om dwarszit-gesprekken te voeren en eenzaamheid op te sporen. En zo ook verbindingen maken tussen mensen.

 

Doelgroep

Samen met de Studenten van Academie van de Stad en creatieven uit de broedplaatsen willen we eenzamen uit alle lagen opsporen. Dat kan iedereen zijn van jong tot oud.

 

Doel

We zetten de dwarszitter in om in gesprek te gaan en eenzaamheid op te sporen. Het is de bedoeling mensen met elkaar te verbinden door middel van vraagstellingen. Wat zit u dwars of heeft u zorgen? Bent u wel eens eenzaam? Kent u mensen die eenzaam zijn? Heeft u een hobby? Wat mist u in de wijk? En als men aangeeft behoefte te hebben aan meer contact: mag ik u uitnodigen voor een ‘dwarszit’-bijeenkomst?

 

Periode

21 september start de Week tegen eenzaamheid en beginnen wij met het bouwen van de ‘Dwarszitter’ om de dagen erna van start te gaan.

 

Contact

www.dwarszitten.nl

Blogs over dit experiment:


Delen