OBA Maatje

Om eenzaamheid onder Amsterdammers te bestrijden, is de OBA een nieuw project gestart: OBA Maatje. Een OBA Maatje is een enthousiaste vrijwilliger die met boeken, films of luisterboeken één keer per maand een bezoek brengt aan mensen die niet zo mobiel zijn.

Dit kunnen ouderen zijn, maar ook jongeren die vanwege een handicap of chronische ziekte minder mobiel zijn.

Doelgroep

Met OBA Maatje richt de OBA zich op mensen die om welke reden dan ook aan huis gebonden zijn, omdat bij hen een grotere kans op vereenzaming bestaat.  

Doel

Met OBA Maatje krijgen mensen een passende selectie boeken, luisterboeken, films, tijdschriften of andere media aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger. Hiermee wordt het contact vergemakkelijkt, daarnaast zijn de media een fijn tijdverdrijf om de eenzame momenten door te komen. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger minimaal eens per maand bij zijn/haar maatje op bezoek gaat en zo samen een band wordt opgebouwd.

Periode

Het pilotproject loopt van september-december 2017 in twee OBA-vestigingen, nml OBA Spaarndammerbuurt en OBA Bijlmerplein, met als doel het project daarna verder uit te rollen over de andere vestigingen van de OBA. Een vrijwilliger verbindt zich bij voorkeur voor minstens één jaar aan zijn/haar maatje, om zo te zorgen voor continuïteit en betrokkenheid.

Contact

obamaatje@oba.nl

https://www.oba.nl/maatje.html

 

Meer weten wat de OBA in huis heeft voor ouderen? Kijk op www.oba.nl/ouderen

Blogs over dit experiment:


Delen