Platform Voor Eenzaamheid

De kunstenaars van Platform Voor Eenzaamheid ontwikkelen samen met de Regenboog Groep, Vrouw en Vaart/Daadkr8, Calvijn College en de Buurtwerkplaats Noorderhof uit Nieuw West nieuwe manieren om eenzaamheid tegemoet te treden.

4 experimenten, samen op zoek naar een andere relatie met eenzaamheid.

Doelgroep

  • Vrouw en Vaart: vrouwen (veelal migranten) die wonen en leven in Amsterdam Nieuw West
  • Daadkr8: mannen (veelal migranten) die wonen en leven in Amsterdam Nieuw West
  • Regenboog Groep: stimuleren van mensen in sociale armoede
  • Calvijn College Amsterdam Nieuw West: scholieren (VMBO B en K)
  • Buurtwerkplaats Noorderhof: bewoners uit omliggende buurten en wijken

Doel

Vier partijen, uit verschillende contexten, die allemaal geconfronteerd worden met eenzaamheid en zich uitgedaagd voelen om er nu in samenwerking met kunstenaars een nieuwe aanpak voor te ontwikkelen met de hoop dat deze ervaringen opgenomen kunnen worden in de reguliere gang van zaken.

Deze vier verschillende experimenten die gedurende het proces met elkaar verbonden zijn en in de samenwerking toe werken naar het Festival Voor Eenzaamheid van Iedereen dat in november op de Buurwerkplaats Noorderhof plaats zal vinden. Drie dagen waarin een keur aan workshops, gesprekken en ontmoetingen plaatsvindt. En niet alleen met de vier betrokken partijen maar met zoveel mogelijk mensen uit de buurt, de stad en natuurlijk uit netwerken die zijn ontstaan door de Aanpak Eenzaamheid Amsterdam.

 

Periode

15 juli - 31 december 2017

Contact

peik@ydi.nl
T: 06 2242 3014

www.vooreenzaamheid.nl

Volg ons op Facebook https://www.facebook.com/vooreenzaamheid/


Delen