02 oktober 2017

We zijn van start!

De maand september is alweer bijna voorbij dus het is tijd voor onze eerste blog!
De afgelopen weken zijn wij in de Stadsschouwburg Amsterdam druk bezig geweest met de opstartfase voor ons experiment op 24 december a.s. waarvan wij nu al enorm genieten.

Op 22 september vond er een bijeenkomst plaats vanuit de gemeente waar wij de mogelijkheid kregen om de andere experimenthouders te ontmoeten. Wat een feest was dit! We hebben heel veel leuke gesprekken gevoerd, en ook heel veel positieve reacties ontvangen op ons specifieke plan. We hebben gespeeddate, elkaar de hemd van het lijf gevraagd, zijn uit onze comfortzone getreden met de Amsterdam Bubble Challenge en we hebben zeeën van visitekaartjes uitgewisseld om mogelijk verder te praten over potentiële kruisbestuivingen.

Toen we dachten dat dit al een enorm feest was, zijn we ook nog meer verrast door de mooie programmering die te zien was in Pakhuis de Zwijger gedurende de Week tegen Eenzaamheid. We hebben diverse programma's gezien en ons laten inspireren voor ons experiment. We zijn er tijdens deze programma's achter gekomen dat er echt ontzettend veel verschillende gezichten van eenzaamheid bestaan. Ergens in je achterhoofd weet je dit natuurlijk wel, maar tijdens deze programma's konden we er echt niet omheen.

De week heeft ons in een sneltreinvaart gezet, en er hebben dan ook vele gesprekken plaatsgevonden met de diverse afdelingen binnen de Stadsschouwburg Amsterdam om het productieproces in gang te zetten. Zo zijn we in gesprek over de invulling van het drie-gangen diner, we brainstormen over de inhoud en de aankleding, en we praten met verschillende organisaties over de benadering van de doelgroep. We bevinden ons nu dus in een hele vruchtbare periode, waarbinnen ons enthousiasme elke dag nog weer groeit. De trein is in volle vaart aan het rijden en wij zijn met 200% ingestapt.

Dit blog is onderdeel van De Alternatieve Nachtmis


Delen