02 oktober 2017

Het vinden van het verhaal: hoe help je Dier & Vriend de 'wereld' in

Om zoveel mogelijk mensen in een zo kort mogelijke tijd te informeren over je experiment, hoe doe je dat het beste? Dat was 1 van de vragen die mij bezighield en waar ik uiteindelijk nu deels een antwoord op heb gevonden. 

Zie:

https://www.deregenboog.org/dierenvriend

Het vinden van de beste vorm om het onderzoek/pilot-project onder de aandacht van deze best moeilijk bereikbare doelgroep te brengen is o.a. via de hulpverleners en het verzorgende netwerk. Vandaar dat er ook is gekozen om een site aan de Regenboog Groep te koppelen, waar iedereen snel informatie kan vinden. Deze link is nu openbaar!

Daarnaast worden er flyers gedrukt om rond te delen en wordt er verder gebrainstormd hoe zoveel mogelijk mensen bereikt kunnen worden. Luister dan ook allemaal dinsdag 3 oktober naar radio Steunkous voor het interview over het project (zie ook: http://www.radiosteunkous.nl/) of kom komende dierendag op 4 oktober naar de dogwalk van OOPOEH, aanmelden kan via: https://www.oopoeh.nl/uitjes/feest-oopoeh-bestaat-5-jaar/

Beiden zijn ook experiment houders binnen deze aanpak!

Verder had ik vandaag ook mijn eerste intake voor Dier&Vriend met een deelneemster die graag honden wil uitlaten. Het was zo mooi om haar met passie over dieren te zien vertellen, vanuit haar behoorlijk geïsoleerde situatie. Er kwam nog iets moois uit het gesprek: zij heeft buurtgenoten die chronisch ziek zijn en die ook twee honden hebben. Ze denkt er nu over na om voor hen oppasser/uitlater te worden, of anders mensen te vertellen over Dier&Vriend. Geweldig!

Voor meer informatie of vragen, mail: ntvelthuis@deregenboog.org
Heerlijke dag!

Nerissa ten Velthuis,

Dit blog is onderdeel van Dier & Vriend


Delen