04 oktober 2017

Lanterfanten!

Go slow en je ziet wat er in je wijk gebeurd. Dit is wat Lauran (vrijwilliger) en Paula (kwartiermaker) afgelopen keren hebben gedaan. De wijk in - met hondje - en je ziet vanzelf interessante dingen.

Zo vonden wij in een blokje van maar 3 straten dat er 4 woningen zijn waar mensen ondersteuning ontvangen. Lauran wist ook dat het licht vaak s avonds laat nog brandt in het gymlokaal op de school om de hoek, wat zou daar gebeuren?

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig zijn en gewoon even vragen. Dus wij klopten aan en er blijkt een amateur theatergroep te oefenen. Die onthouden we! Je weet maar nooit wat voor interesses & plannen de mensen kunnen hebben die we nog gaan ontmoeten. Daarna waaiden we nog even binnen bij het huis van de wijk, waar we hartelijk werden ontvangen en voorzien van fijne verhalen en mooie bewoners initiatieven. En of we snel ook komen aanschuiven op de woensdagochtend!

Koffie

Een open uitnodiging verstuurden we via de mail naar de 4 huizen waar mensen ondersteuning ontvangen. Alleen een mailtje is meestal niet genoeg dus we hebben gevraagd of ze met ons koffie willen drinken. We zoeken volgende week weer opnieuw contact. Tijdens onze wandeling met het hondje komen we ook in contact met iemand die in 1 van die huizen woont, hij houdt van honden!

Verder vertelden we onze plannen en manier van werken bij een AKAD bijeenkomst waar professionals uit de zorg samenkomen, zodat de mensen die zij ondersteunen ook bij ons kunnen aansluiten. En schoven we aan bij een interessante lezing over eenzaamheid van professor Jenny Gierveld. Een belangrijke tip van haar: mensen die geen sociaal netwerk hebben willen vooral een luisterend oor, soms is dat al genoeg!

Dus wij gaan rustig door in het tempo van Osdorp! Kijken, luisteren, nieuwsgierig zijn, de match zoeken en een open uitnodiging versturen. Zo leren wij vanzelf nieuwe mensen kennen, daar begint het.

Er zijn intervisiebijeenkomsten gepland en ook de training staat in de agenda.

Dit blog is onderdeel van Buren!groep Osdorp


Delen