04 oktober 2017

Aan de slag in Zuidoost

We hebben een enthousiaste kunstenaar gevonden die ons gaat ondersteunen bij dit project. Quincy Menso gaat zijn ervaring in stand- up comedy, muziek en dans gebruiken om de buurtbewoners van Zuidoost te bereiken en vervolgens in beweging te krijgen. Hier zijn we erg blij mee.

We hebben een gesprek gehad met Willemien Stena bij MADI in Zuid Oost. We gaan samen kijken hoe we een groep moeilijk bereikbare bewoners met (mogelijke) LVB kunnen betrekken bij een Burengroep. Uitdaging hier is het bereiken van een groep op informele manier terwijl Madi een formele ingang is. We hebben afgesproken dat de kwartiermaker een gesprek gaat bijwonen met een cliƫnt van Madi om te kijken of hij geschikt is. Ook onderzoeken we de mogelijkheid of de kwartiermaker en de kunstenaar bij een groepssessie kan aanhaken voor jongeren met schuldenproblematiek.

Extra steuntje

Ook is er een kennismaking geweest met Huub van Het Leger des Heils. Daar is gekeken hoe we kunnen samenwerken in Zuidoost. Er wordt opnieuw een afspraak ingepland met Huub om eens samen met Quincy de kunstenaar aan te schuiven tijdens het eten en te pijlen onder de bewoners wat er allemaal speelt. Daarnaast is het idee om samen met Huub te onderzoeken of er mensen zijn die niet meer komen en welke mensen nog een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

BOOT

Er wordt ook contact gezocht met BOOT. BOOT is een schuldhulpverleningsorganisatie van uit de Hoge School van Amsterdam. Eventueel kunnen ook hier potentiele deelnemers tussen zitten.

De nadruk ligt op het bereiken van de kwetsbare LVB buurtbewoners. Via verschillende lijntjes in ons netwerk hebben we op dit moment 4 potentiele deelnemers bereikt. We kunnen aan de slag!

Er zijn intervisiebijeenkomsten gepland en ook de training staat in de agenda.

Dit blog is onderdeel van Buren!groep Kortvoort en Venserpolder


Delen