19 oktober 2017

Blog 2: Oma's Soep nu ook in Huis van de Wijk Het Anker

Oma’s Soep heeft naast het experiment op de dinsdagen in Huis van de Wijk Lydia, nu ook op de vrijdagen een soortgelijke activiteit in Nieuw-West

In Huis van de Wijk Het Anker in Nieuw-West hebben wij een hoge opkomst van mensen uit de omgeving (die niet per se eerder op de dagbesteding kwamen). Op de eerste kookdag waren dit veelal ouderen, maar er bleek eveneens veel eenzaamheid te bestaan onder jongeren in de buurt. Dit zijn veelal mensen die met psychiatrische problematiek niet in staat zijn te werken en die graag zouden deelnemen aan initiatieven als Oma’s Soep. Wij heetten deze mensen van harte welkom en zo kookten en lunchten wij met wel zestien bezoekers, oud en jong. Eenieder had plezier en wij koken om de week op vrijdagen met deze groeiende groep, waarbij wij op korte termijn naar iedere week koken willen gaan.

Foto's zijn van eerdere kookdagen, het experiment en ook van de opening van het winkeltje op 7 oktober. Alle ouderen in beeld zijn deelnemers van Oma's Soep, behalve de dame die het lintje doorknipt; dit is de oma van Max uit Maastricht, waardoor het idee voor Oma's Soep is ontstaan. Jullie zijn uiteraard vrij om hier een selectie uit te kiezen voor de site.

Social media

Komende weken gaan we de sociale media verder oppakken, dit was een ondergeschoven kindje door de vele bezigheden, en we zullen dan ook via de andere experimenten mensen proberen te werven om het experiment in Huize Lydia verder te laten groeien.

Het Parool schreef eergisteren een leuk stukje over Oma’s Soep:

https://www.parool.nl/stadsgids/sociale-winkel-oma-s-soep~a4522115/

 

 

Dit blog is onderdeel van Oma's Soep


Delen