23 oktober 2017

Blog 2: een warm bad

Je wil wel vrienden maken in de buurt, maar waar begin je dan? Een praatje maken, maar waarover? Iets over jezelf vertellen, maar wie wil dat nou horen? Zo hebben we allemaal stemmen in ons hoofd die je onzeker maken en weerhouden van een eerste stap. Herken je dit? Ik wel! Om mensen te bemoedigen en te laten zien dat je meer in huis hebt dan je denkt, organiseert UP! in de OBA na afloop van de talkshows de Follow UP! workshops.

“Wat een warm bad.” Zegt Maria (74) die naast me zit, “Je leert elkaar kennen en hebt alleen maar het beste met elkaar voor.” Omdat het gesprek aan de hand van 7 vragen verloopt en spelregels kent, komt iedereen evenredig aan het woord.

We zijn met een kleine 30 mensen, een mooie opkomst. Na afloop delen we met z’n allen ervaringen. Het meisje achter de bar staat stilletjes te luisteren. Ik loop na afloop even naar haar toe. “Ik zag je staan, waar dacht je aan?”. Ze schiet vol. “Ik werd er emotioneel van. Al die mensen die zulke mooie dingen zeggen, zo aardig zijn voor elkaar en zo dankbaar zijn.”

Dat gevoel herken ik helemaal. Dat doet een Jump Movement gesprek. Volgende keer doet ze mee. Deal.

Jij ook?

Altijd welkom!

Alet Klarenbeek, initiatiefnemer UP!

De volgende Follow UP! workshop is maandagochtend 20 november, kijk hier voor alle informatie: http://moai-nederland.nl/follow-up-oba/

Dit blog is onderdeel van UP!


Delen