06 november 2017

Blog 2: werven

September staat voor ons experiment in het teken van de werving van potentiële deelnemers aan de training. De ervaring van SIPI leert dat het belangrijk is om vooraf een goede selectie te maken en individuele kennismakingsgesprekken te voeren met geïnteresseerden.

In september zijn de meeste mensen weer terug van vakantie en is er al enige respons op de vacature van vrijwilliger.

 

SIPI voert gesprekken met 6 geïnteresseerde vrouwen:

2 van hen willen graag starten. Zij zijn op woensdagochtend beschikbaar.

1 zou graag willen starten, kan alleen op vrijdagochtend.

1 start binnenkort met een andere cursus en kan het op dit moment helaas niet combineren.

1 van hen is kort geleden bevallen en zou graag mee willen doen, maar kan dit momenteel nog niet combineren in haar verlof.

1 heeft in de weken erna een baan gevonden en kan het  helaas niet combineren met de training.

Voor de doelgroep Buurtverzorgers is het belangrijk dat zij vrijwilligerswerk kunnen doen in hun eigen buurt, en dat ze dit kunnen combineren met hun gezin.

 

Blijven werven

Voor oktober staan er nog 4 gesprekken gepland met potentiële deelnemers. Mede door de vakantieperiode is de tijd vanaf de start van het experiment snel gegaan. Voor de komende maand is het belangrijk om te blijven werven, de vacature op verschillende plekken uit te zetten en onder de aandacht te brengen. We streven ernaar om zo snel mogelijk te starten met de training. Op basis van de beschikbaarheid van de deelnemers wordt een dagdeel gepland voor de klassikale training.

Dit blog is onderdeel van Trainen buurtverzorgers


Delen