06 november 2017

Leer je buurtgenoten kennen

De dinerbonnen druppelen langzaam bij ons binnen. Te langzaam vinden wij. Daarom hebben we de maatjesprojecten gevraagd de dinerbonnen nogmaals flink onder de aandacht te brengen. Van het Rode Kruis kwam een leuk verslagje over Sylvia en Deidre.

Sylvia kwam met haar maatje Deidre van het Rode Kruis eten bij Resto VanHarte. Aanschuiven aan lange tafels: zo leer je buurtgenoten kennen!

Sylvia van Geene (69) had jarenlang last van somberheid, waardoor ze steeds dieper in een isolement terechtkwam. "Ik heb wel goed contact met mijn kinderen en kleinkinderen, maar die hebben het ontzettend druk met werk, gezin en studies. Verder had ik eigenlijk niemand meer. Ik kwam de deur niet meer uit. Ik durfde dat ook niet meer alleen."

Deirdre Boucherie (23) studeert psychobiologie. In één van haar colleges kwamen de psychische aspecten van ouderdom aan de orde. Daar werd ook dieper ingegaan op de gevolgen van eenzaamheid. "Ik schrok er een beetje van. Ik had er nooit zo bij stilgestaan dat eenzaamheid zo'n grote impact kan hebben op de kwaliteit van iemands leven en gezondheid." Sindsdien is ze via het Rode Kruis het maatje van Sylvia.  

Samen op stap

Samen gaan ze op stap en doen leuke dingen.
Zoals gezellig eten bij Resto VanHarte, met de gratis dinerbonnen!
We hopen de dames snel weer te mogen verwelkomen bij Resto VanHarte.

Lees hier meer over het project Samen in Amsterdam.

Dit blog is onderdeel van Dinerbonnen Resto VanHarte


Delen