13 november 2017

Waardevolle aanvulling

Na de start van het Spillenproject hebben we als spillen allereerst veel tijd gestoken in het kennismaken met het netwerk van zorg- en hulporganisaties in de buurt, de leden en contactpersonen van het Stadsdorp en de wijkagenten in postcodegebied 1018.

Ook hebben we zoveel mogelijk alle georganiseerde bijeenkomsten over eenzaamheid bezocht. Het doel van alle gesprekken was kennismaken, uitleggen wat het Spillenproject is en aftasten of er een samenwerking mogelijk is. Deze gesprekken hebben ons ook geholpen duidelijk te krijgen wat onze grenzen zijn en waarin we een waardevolle aanvulling kunnen zijn in de buurt in het signaleren bij buurtbewoners van de behoefte aan contact of een gevoel van eenzaamheid .

Overdonderd

Die eerste weken werden we vooral overdonderd door alle initiatieven die er rond eenzaamheid zijn. En soms gaf dat het gevoel of we elkaars concurrenten zijn. Waar veel organisaties vaak pas bij buurtgenoten over de vloer komen als er problemen zijn, willen wij als spillen aankloppen voor er problemen zijn ontstaan. En hierin de stadsdorpleden tot steun zijn, die ons wijzen op mensen waar zij zich bezorgd om maken.

Lange adem

Dit project heeft een lange adem nodig. Zowel om meer bekendheid te krijgen, maar ook om vertrouwen te winnen, zowel van de stadsdorpledenĀ  als de verwijs- en samenwerkingsorganisaties en uiteraard de betrokkenen zelf. Momenteel bezoeken we al een aantal mensen die naar ons zijn verwezen.

Dit blog is onderdeel van Spillenproject


Delen