13 november 2017

Blog 2: the making of OBA Maatje the video

Loading video..

Waarom een video?

Naast een persbericht en flyer wilden wij om OBA Maatjes te werven, gebruik maken van een promotiefilm. Beeld en geluid roepen over het algemeen meer emoties op bij mensen. Op social media worden berichten met visuele content veel beter bekeken en gedeeld. Daarnaast zeggen beelden meer dan duizend woorden.

Een video is toch zo gemaakt?

Dat hangt er een beetje van af. Je kunt tegenwoordig ook prima filmpjes schieten met een smartphone of iPad. Maar wil je echt kwaliteit dan kun je het beste met vakmensen werken. Het OBA Maatje filmpje is geschoten door Netwerk CC met Dimphy Curiel als presentatrice. Netwerk CC heeft vaker video’s voor ons gemaakt waar wij zeer tevreden over zijn.

Werk je dan ook met een script?

Dimphy moet het hebben van haar spontaniteit en werkt het liefst zonder script. Het voordeel hiervan is dat de reacties en emoties van de mensen heel natuurlijk overkomt op beeld. Tijdens het filmen liepen we ook tegen een situatie aan (een leermoment). Het oorspronkelijke filmpje is opgenomen in OBA Bijlmerplein om 10.00 uur in de ochtend. Waar wij geen rekening mee hebben gehouden is dat een lege bibliotheek niet goed overkomt op beeld. Er is weinig interactie op de achtergrond waardoor het filmpje heel mat en vlak is. Gelukkig kwamen we hier al snel achter en besloten daarom naar de Centrale OBA te gaan.    

Resultaat

Het resultaat is een leuk, fris en informatief filmpje. Op Facebook is het filmpje zelfs al meer dan duizend keer bekeken. Maar zoals ik al eerder zei beelden zeggen meer dan duizend woorden dus bekijk het filmpje en oordeel zelf via www.oba.nl/maatje

Dit blog is onderdeel van OBA Maatje


Delen