20 november 2017

Ik ontmoet mij voor mannen

26 oktober
Vandaag start in wijkcentrum Daadkr8 de Amsterdamse wijk Nieuw West de allereerste cursus "Ik Ontmoet Mij" voor mannen.

Wij vroegen huisarts Frederieke Pijbes waarom zij regelmatig mensen aanbeveelt deze lichaamsgericht training te gaan volgen:

"Als huisarts in Amsterdam Osdorp word ik geconfronteerd met diverse mensen die zich 'onwel' voelen en die hiervoor te rade gaan bij de huisarts voor hun pijn, hun lijden. De gezondheidszorg heeft vaak voor hun pijn en lijden geen oplossing, maar veroorzaakt vaak dat het verdwijnen en rondgaan in het medische circuit deze mensen slechts zieker maakt. Veelal spelen niet-medische oorzaken een rol bij het veroorzaken van de klachten en het zich onwel voelen.
Als huisarts zou je graag deze mensen iets willen bieden wat beter aansluit bij hun problemen en wat hen helpt zich daadwerkelijk beter te gaan voelen.
De laatste 2 jaar hebben we als huisartsen in Nieuw West ervaring opgedaan met 'Ik ontmoet mij' , een training voor migranten vrouwen; die hen helpt met het verkrijgen van verantwoordelijkheid voor zichzelf, over hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. De kracht, inzichten en troost die de deelneemsters in deze training opdoen en nieuwe manieren van omgaan met hum problematiek zijn heel waardevol.
Het zou geweldig zijn als voor mannen een dergelijk aanbod ook gerealiseerd zou worden. Mede daar zij zich vaak meer nog dan vrouwen zich in een isolement bevinden."

 

2 oktober:

Het is deze week de ' Week tegen eenzaamheid ' De juiste week voor # breakingnews vanuit Zina om aan te kondigen dat we 'Ik ontmoet Mij' - de veel geprezen empowerment methodiek voor vrouwen - nu ook gaat starten voor mannen!
Gesterkt door de stijgende eenzaamheidsproblematiek ook in Amsterdam Amsterdam slaan we de handen in elkaar met mannencentrum Daadkracht en bieden wij voor migranten mannen in Amsterdam Nieuw West, de training Ik ontmoet Mij Mannen

Dit blog is onderdeel van Ik ontmoet mij


Delen