20 november 2017

It's nice to be nice

Belevenissen van de buren!groepen

Osdorp

Vrijwilliger Louran was geveld door een zware longontsteking. Hierdoor heeft Paula (kwartiermaker) het een en ander alleen opgepakt. Vooral contacten leggen met organisaties die actief zijn in de wijk. Toen Louran zich weer beter voelde zijn ze samen naar een woongroep geweest. Hier wonen jongeren die weinig contacten hebben maar die hier wel behoefte aan hebben. Louran gaat hier deze week alleen op bezoek om kennis te maken met een aantal van deze jongens.

Noord

Er is een potentiele vrijwilliger geworven. Deze hebben we via een warm contact uit Noord gevonden. Zij wil graag kennis maken met de groep en bekijken of zij zich kan en wil inzetten om de groep te ondersteunen in het zelfstandig worden. Er zijn een aantal bewoners waar het niet zo goed mee gaat. We merken dat hier veel tijd in gaat zitten. Persoonlijke gesprekken om de motivatie aan te spreken en op deze manier beweging te bewerkstelligen is en blijft een intensief traject.

De groep komt volgende week weer bij elkaar. De nadruk ligt hier dan op het inventariseren van de behoefte van de groep en de verantwoordelijkheid bij de bewoners aanspreken. Om dit proces te bespoedigen hebben we extra uren ingezet. De participatiecoach van Prisma ga at hierbij ondersteunen.

Oost

In oost is onze vrijwilliger Fred begonnen. We zij n erg blij dat Fred ons ondersteunt in het proces om de groep zelfstandig bij elkaar te laten komen. Hieronder een stukje welke Fred heeft geschreven:

"Goedendag, Ik wil graag even mijn ervaringen die ik met de burengroep heb delen. Twee jaar geleden is mijn leven plotsklaps op zijn kop gezet! Mijn vrouw en ik zijn gescheiden, ik verloor mijn baan en ik werd dakloos. Ik ben toen in contact gekomen met burengroep Oost en heb diverse activiteiten bezocht zoals een pubquiz, filmavonden en samen eten. Ik vond dit gezellig en leerzaam want ik leerde dat ik niet de enige met problemen was en dat je met weinig geld het ook leuk kan hebben!

Ik heb inmiddels mijn leven weer aardig op de rit. Ik heb sinds kort een woning (!), alleen werk vinden is lastig op mijn leeftijd (57). Er is mij kortgeleden gevraagd of ik als vrijwilliger wil komen werken voor Prisma om mee te helpen activiteiten te organiseren en contacten te leggen en te onderhouden. Ik ben in de afgelopen periode met veel plezier hiermee aan de slag gegaan. Zo ben ik op huisbezoek geweest bij een dame die hulp nodig had met het leefbaar maken van haar met onkruid overwoekerde tuin. Met beter weer ga ik dat voor haar regelen met behulp van anderen uit de groep. Ook is er een filmavond geweest waar veel belangstelling voor was. Ik ben nu op zoek naar een geschikte lokatie om een keer samen te koken. Verder was er tijdens het ADE een zeer geslaagde avond bij Disco Dolly. Ik heb hier heel veel voldoening gekregen van alle blije gezichten! Er was een man die lachend opbiechtte dat hij al maanden niet uit was geweest! Ook was er een jongen in een rolstoel die op zijn manier zat te swingen, van zijn lachende gezicht werd ik he lemaal gelukkig! Ik hoop in de toekomst nog veel te kunnen betekenen voor de leden van de burengroep want van al die blije gezichten word ikzelf ook heel blij! Ik wil afsluiten met mijn motto: it's nice to be nice! Mvg, Fred.

Dit blog is onderdeel van Buren!groep Osdorp


Delen