04 december 2017

Blog 4: de doelgroep is uit huis

We merken nog steeds vooral dat deze fase van het experiment een intensieve is, die wat meer tijd kost dan we van te voren hadden gedacht. De potentiële doelgroep voor de training Buurtverzorgers is kwetsbaar, onzeker en hebben vaak ook kinderen waar ze voor moeten zorgen.

Dit beperkt hen ook weer in tijd. Toch is de intentie er wel.

Het vergt extra persoonlijke gesprekken om erachter te komen wat hun wensen zijn, en hoe we samen kunnen zorgen dat zij zichzelf gaan ontwikkelen door de cursus te doen, en vervolgens ouderen te helpen. Iets wat ze steeds aangeven graag te willen.

Flexibiliteit

Dit vergt flexibiliteit. De cursus vindt dan ook plaats op een tijdstip waarop de kinderen op school zitten, baby’s waar geen oppas voor is (of geen financiële mogelijkheden) gaan eventueel mee in de les en sommige moeten eerder weg om hun kind van school te halen.

Een aantal potentiële deelnemers is nog bezig met taalles. Ook zij vinden het spannend om te starten.

De trainers zijn van Marokkaanse afkomst, dit geeft vertrouwen.

Voorlichtingen

SIPI heeft in november diverse voorlichtingen gegeven bij verschillende groepen, is actief de wijk ingegaan, waaronder deelgenomen aan de jekuntmeer toer om de buurt beter te leren kennen. Eind november is het dan zover: de cursus gaat van start! De deelnemers zijn vrouwen en mannen, van Marokkaanse, Surinaamse en Syrische afkomst.

Hiermee is al een deel bereikt: de doelgroep is uit huis, leert nieuwe mensen kennen en zal zich persoonlijk gaan ontwikkelen.

In het blog van december volgt hierover meer!

 

Dit blog is onderdeel van Trainen buurtverzorgers


Delen