27 december 2017

Blog 8: kennis maken

Zaterdag 2 december ben ik als vertegenwoordiger van het experiment nog steeds uitgenodigd voor de Sinterklaasviering van The Road of Hope (een organisatie in de Buurtzaak die zich inzet voor vluchtelingen dmv events) en ik besluit te gaan.

Het is een goede gelegenheid kennis te maken met de mensen die statushouders zijn. Het is een gezellige leuke sfeer met vriendelijke mensen, een combinatie van buurtbewoners en vluchtelingen. Ik spreek een aantal mensen, met name door met hen te zoeken naar de ingang die voor dit event in gebruik is. De voormalige Ru Paré school heeft namelijk sinds een tijdje een prachtige trap als ingang, maar deze keer is de voormalige ingang in gebruik. Sinterklaas en een Driekleurenpiet komen. Er worden Sinterklaasliedjes gezongen, pepernoten gestrooid en de Sint neemt plaats op een mooi versierde stoel om namen op te noemen en pakjes uit te delen. Ik kan helaas niet de hele middag blijven maar ben blij dat ik geweest ben. Ook ontmoet ik iemand die andere projecten organiseert voor en met vluchtelingen.

Dit blog is onderdeel van My Secret Dress Code


Delen