27 december 2017

Blog 9: langverwachte pitch

4 december. Voor aanvang van de les op het Calvijn College mag ik eindelijk mijn lang verwachte pitch doen binnen het programma van de Open Club in de Buurtzaak.

Tussen de middag heb ik een lesje gegeven op een basisschool in de Baarsjes en om 14.30 uur kom ik eindelijk via de goede ingang terecht bij deze club. Het is een grote club van autochtone ouderen die voorheen in huis van de wijk Eigenwijks bijeenkwamen en dat nu al een tijdje doen in de kantine van de Buurtzaak. Als ik daar kom is mijn contactpersoon meneer Van der Linden aan een zaal van oudere toehoorders verslag aan het doen van iets historisch, iets cultureels en van een reis.

Het is voor iedereen  duidelijk verstaanbaar want meneer van der Linden spreekt aangenaam, rustig en op rijm, alles is op rijm. Ik word aangekondigd en ik mag mijn verhaal doen. Ik ben heel blij dat ik wat spreektijd krijg en ook een microfoon. De mensen luisteren aandachtig en geïnteresseerd. Ik vertel dat ik nog even aanwezig blijf in de zaal - ze kunnen zich bij mij en de voorzitter opgeven als ze geïnteresseerd zijn om mee te doen als we in januari evt. doorgaan met het project. In ieder geval willen we ze uitnodigen voor de presentatie op 20 december in het Calvijn College. Dan kunnen de leerlingen van het Calvijn College en de ouderen  van de Open Club gelijk kennis met elkaar maken. En misschien wel elkaar interviewen (denk ik stiekem). Er zijn veel ouderen aanwezig deze middag, zo'n veertig personen.

Applaus

Als ik klaar ben met mijn verhaal krijg ik applaus. In de pauze komen een aantal mensen me vragen stellen en heb ik meteen persoonlijke gesprekken. Een mevrouw omschrijft het project als bezigheidstherapie. Als ze me vertelt dat ze naast haar baan bij Buma-Stemra heeft gestudeerd voor bezigheidstherapietherapeute begrijp ik haar beter. Ik vertel haar dat bij My Secret Dress Code de samenwerking en uitwisseling tussen ouderen en kinderen/tieners centraal bij het kostuumontwerpen centraal staat. Natuurlijk kan dat therapeutisch werken. De mevrouw blijft het vaag vinden. Een andere mevrouw is gelijkgeïnteresseerd om mee te doen als ik vertel over wat we doen in ons praktijklokaal en haar wat foto's laat zien .In januari, want  haar dochter is onlangs overleden en nu is er nog veel wat er moet worden afgehandeld. Een meneer wil zeker naar de presentatie komen.

Bijzonder

Het is bijzonder hoeveel mensen me vertellen terwijl ik ze voor het eerst ontmoet. Dat gebeurde ook op de bankjesdag in september. We zongen samen liedjes of iemand leerde me zijn volkslied, ik knutselde samen met een man - die er duidelijk geen geheim van maakte dat hij gezeten had - een hele middag een aankleedpoppetje met een papieren ontwerp voor een drag queen in elkaar. Dat is alweer 2,5 maand geleden.

Dit blog is onderdeel van My Secret Dress Code


Delen