27 december 2017

Blog 11: sneeuwstorm

Vandaag maandag 11 december. Spannend hoeveel leerlingen er deze week aanwezig zijn en hoever ze zijn met hun huiswerkopdrachten!

Mijn collega kan er deze keer niet bij zijn omdat ze naar een meeting gaat met de gemeente over duurzame mode.  Deze ochtend belt mijn CKV - docente dat alle KWU uren dus ook het modeproject zijn uitgeroosterd ivm de sneeuwstorm (code rood) die verwacht wordt. Dit is een uitdaging waar ik me niet op voorbereid had. Heb ik meer tijd om het blog en de bijbehorende foto's bij te werken.

Ik mail mevrouw B en mevrouw E en hoop dat ze het mailtje op tijd ontvangen.

Niet gekomen

Woensdag 13 december, de eerste lichting enthousiaste leerlingen L en R zijn helaas niet gekomen. Mw B en E wel, ze zijn met nieuw papier wat ik eerder meenam en de plastic buste geïnspireerd aan de slag gegaan. Twee instroomleerlingen zijn wel aanwezig (het is hun derde les!) en twee leerlingen zijn nieuw en hebben geruild met twee anderen die liever gingen dansen. Van de tien nieuwe leerlingen op de woensdag zijn er nu dus vier over. De 2 nieuwe leerlingen zijn fanatiek, stellen vragen en gaan als en speer aan de slag. De andere 2 leerlingen komen deze keer moeilijk op gang en zijn met vorm schetsen bezig. De nwe leerlingen T en L zien de vrouwen B en E met papier hun ontwerp vorm geven en willen daar het liefst mee starten. Ik  leg ze uit dat ze geen enkele stap  van hun opdracht kunnen overslaan voor ze beginnen met ontwerpen. Eerst materiaal verzamelen, onderzoeken en dan vertalen naar iets praktisch. Als ze thuis verder aan de slag gaan met hun inspiratiemap kunnen ze volgende week woensdag misschien al een ontwerp op schaal maken. T neemt haar map mee naar huis. Mw B en E zijn flink opgeschoten met hun ontwerp en vragen af en toe mijn advies. Verontschuldigend zeggen ze dat ze hun ontwerp wat hebben aangepast. Ik zie dat ze ideeën krijgen door het materiaal en de kleuren en de mogelijkheden. Hun levensgrote ontwerp wijkt af van hun ontwerp op schaal op de houten tekenpop. Ik zie onderdelen uit de eerste lessen terugkomen in hun ontwerp.

Geen modeshow

De dames weten dat er volgende week een presentatiemoment is. Maar hoe gaan we dat doen. Een modeshow zit er niet in, een andere vorm van presentatie wel. Is de speak up van de school beschikbaar en welk tijdstip komt goed uit?

Officieel was woensdag 20 december gepland voor de presentatie en expo en laatste les van ons project. De ouderen van de Open Club heb ik dit ook verteld.

Dit blog is onderdeel van My Secret Dress Code


Delen