27 december 2017

Blog 12: recht doen aan de toewijding

Met de CKV - docente brainstorm ik na afloop van de les (13 dec) over de presentatie.

Eigenlijk hebben alleen de twee oudere deelnemers volgende week woensdag iets om te laten zien, ontwerpen op schaal en in het groot. Verder zijn er veel inspiratiemappen die interessant zijn om het proces van inspiratie naar ontwerp aan het publiek te laten zien. En wie nodigen we uit als publiek?

We willen recht doen aan de toewijding en het werk van de oudere dames en waar mogelijk ook aan het werk van mevrouw A die door ziekte niet meer mee kon doen. En dat ook presenteren. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat we het moment aangrijpen om de ouderen van de open club uit te nodigen een kijkje te komen nemen op het Calvijn College en kennis te maken te de leerlingen. We besluiten dat  ipv een modeshow en expositie op woensdag 20 december een openbare les op maandag 18 en woensdagmiddag 20 december tussen 16 en 17 uur de beste oplossing is. Zo kunnen de ouderen op informele manier een kijkje nemen in het atelier dat het CKV-lokaal voor dat uur even is en de kinderen kunnen ze gelijk interviewen voor hun opdracht.

Ik probeer  deze week een fotograaf/filmmaker te vinden die op deze uren kan fotograferen en filmen, natuurlijk ook de uitgewerkte kostuums van de 2 dames en van dit alles een compilatiefilmpje te maken dat gepresenteerd kan worden binnen de school diezelfde week nog (dwz donderdag of vrijdag) en/of in januari ter introductie van de nwe modelessen.

Open Club

Donderdag bel ik meneer Van der Linden van de Open Club op om te vragen of we de leden mogen uitnodigen. Hij is positief en ik stuur een uitnodiging die hij evt. kan doorsturen aan personen die email gebruiken. The Road of Hope  nodig ik ook uit. Twee mensen van de Open Club benader ik zelf.

In de uitnodiging aan de Open Club vermeld ik onze wens in januari door te gaan met het mode project.

We willen de ouderen van de Open Club uitnodigen op een of andere manier mee te doen aan dit project.

Dit kan zijn door :

1. actieve deel name in het ontwerpen en maken van de kostuums zelf (we doen dat met papier)

op 4 woensdagen, te weten: 10, 17, 24 en 31 januari (met een presentatie op de 31ste) of

2. Zich een of meerdere keren te laten interviewen door leerlingen van het Calvijn College,

bv op een maandag in januari voor aanvang van uw open club programma, of

op een woensdag tussen 16 en 17 uur op 17 of 24 januari op het Calvijn College of

op een andere manier die u het beste lijkt (ik denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Calvijn College voor aanvang van een maaltijd die u wilt nuttigen in het Van harte restaurant op de maandag- of donderdagavond, of tijdens een bezoek aan de kapsalon of de woensdagmiddag).

Ben nu bezig een fotograaf/filmmaker te vinden voor volgende week.

Dit blog is onderdeel van My Secret Dress Code


Delen