28 december 2017

Aan tafel...

Ineens was het dan zover, zondag 24 december.

Terwijl het op straat erg leeg leek, waren wij in de Stadsschouwburg razend druk met alle voorbereidingen. Onze collega's van de horeca werkte met man en macht om in de rotonde drie grote en lange tafels helemaal in kerstsferen te brengen voor onze vijfenzeventig gasten.

Wij deden de 'finishing touch'.

Het diner der ontmoetingen

Vijfenzeventig gasten aan tafel, waarvan het grootste gedeelte elkaar niet kent.

En dan?

Wij maakte de tafelplacering. Veelal zaten eventuele bekenden / maatjes naast elkaar, maar niet tegenover elkaar. We gebruikten de bolletjes wol van Sara Bruinsma, naast tafelversiering, om de gespreksstarters van Humanitas aan elkaar te knopen en op alle verschillende borden neer te leggen. Daar werd onze gasten gevraagd uit te vinden bij welk bord het wol, dat bij het eigen bord begon, eindigde? Natuurlijk was dit een onbekende en vroegen wij de gasten, aan de hand van de gespreksstarters met elkaar in gesprek te gaan.  

Onze host van de Avond Diederik was er de hele avond om het diner in goede (en gezellige) banen te leiden.

ZID Theater

Vanuit het ZID Theater waren Sebo en Ista er, om op theatrale wijze en zonder tekst onderdelen van de avond uit te beelden. Zo werd er gelopen met koffers die symbool stonden voor bagage die er deze avond niet toe deed, was er een ontmoeting tussen de twee, welke symbool stond voor de avond en zorgde Ista voor verdere verbindingen door zijn optreden met, het spannen van, wederom, bollen wol. 

We hadden 'verhalen aan tafel' over verschillende thema's, vriendschappen, de ontmoeting en de stad Amsterdamm, intiem en steeds in kleine groepen aan tafel, verteld door Florine. Emmaunel (ZID Theater) deed een prachtig Spoken Word'

                        'Je hoeft niet sterk te zijn om een ster te zijn'

                        'Of bijzonder te zijn, aardig mens te zijn'

We speelden Polaroid Bingo met het publiek, mede mogelijk gemaakt door Rik Moonen door het uitlenen van zijn camera en het beschikbaar stellen van zijn boekjes 'Mijn Amsterdam'. Tafelgenoten die elkaar vooraf niet kenden gingen met ons en met elkaar op de foto en namen deze foto als herinnering mee naar huis.

Kind zijn

Lara zong tijdens het dessert voor ons het mooie en kleine lied 'Kind zijn'. Want naast alle theatrale invullingen, de muziek en de verbeelding werd er ook een heerlijk driegangen diner gegeten en waren er veel nieuwe ontmoetingen.

Wij sloten het diner feestelijk af, werden overladen met lieve woorden, fijne feedback en bedankjes. Daarna konden onze bezoekers met een gevulde buik het programma 'De Alternatieve Nachtmis' in.

Geslaagde avond

Wij kijken terug op een fantastische en geslaagde avond en we hopen dat dit het startschot is voor eventuele toekomstige projecten. We willen iedereen enorm bedanken die heeft meegewerkt aan dit mooie project, want zonder de hulp van alle betrokken partijen hadden we deze avond nooit zo neer kunnen zetten! Wij eindigen dit jaar met een warm, trots en dankbaar gevoel en we wensen jullie alle goeds voor het nieuwe jaar.

 

Dit blog is onderdeel van De Alternatieve Nachtmis


Delen