05 maart 2018

Blog 3: presentaties

14 december 2017. Afgelopen zondag had ZID haar generale repetitie.

Na maanden van brainstormen, workshops en scholen bezoeken is het dan eindelijk zover. De eindpresentatie van Maak je Wereld is een feit!

In het project Maak je Wereld staat de dialoog met jongeren over eenzaamheid centraal. Met een creatieve aanpak maken we eenzaamheid bespreekbaar en zetten we de uiteenlopende talenten van de jongeren in.

De deelnemers in de leeftijd van 12 tot 23 jaar hebben een serie workshops gevolgd waarin persoonlijke ervaringen centraal stonden. Uit deze workshops is een makers groep gevormd. Deze groep bestaat uit een mix van jongeren en buurtacteurs van het ZID Theater. Onder leiding van Daan Bosch en Sebo Bakker van het ZID Theater hebben zij samen een multimedia presentatie gemaakt.

De verhalen en tekeningen van de jongeren vormden hierbij een inspiratiebron. In deze presentatie worden de persoonlijke verhalen uitgebeeld in raps, spoken word en theatrale scènes. Daarnaast worden gesprekken gevoerd met jongeren, jongerenwerkers en andere gasten. Ook zien we een video-interview met Dr. Gerine Lodder, postdoctoraal researcher, Universiteit van Groningen, specialist op het gebied van eenzaamheid.

De presentatie laat onder meer de schaduwkant van de Social Media zien en vertelt over de spagaat tussen verschillende culturen, maar er is ook hoop en er worden handvatten aangereikt om eenzaamheid te bestrijden.

Praktische gegevens

Programma 20 december

18.00 uur Soep, brood, pizza en welkomstwoord

18.30 start programma

19.30 nagesprek

www.zidtheater.nl

Facebook, Youtube

 

Locatie: ZID Theater, De Roos van Dekamaweg 1, Amsterdam.

Reserveren: reserveringen@zidtheater.nl of 020-4888449 |

U bent van harte welkom! Entree is gratis. Reserveren gewenst.

Delen uit deze presentatie zullen ook uitgevoerd worden:

  • 22 december, Theater de Meervaart, 20.30 uur, De Bonte Avond e
  • 24 december, Stadsschouwburg Amsterdam, 19.00,  het ‘Ontmoetingsdiner’ voorafgaande de jaarlijkse Alternatieve Nachtmis.

 

Concept en regie: Daan Bosch en Sebo Bakker * Artistieke leiding: Karolina Spaic * Moderator: Yasmine Moussaid, Spel: Lara Bakker, Steven Bosch, Emmanuel Lucas, Nina van der Mark, Barry Romeijn, Tina Wetering-Pereira *
Productie: Lianne Bloemen, Eva Owens, stage * Grafisch ontwerp: Maria Morales

Met dank aan: Jamie Duda en Gillyano Njauw van DOCK Amsterdam Slotermeer, Richard Heitkönig, docent groep 1B van het Calvijncollege, Naomi Nagtegaal, docent groep 2F van het Calvijn college, Arisa Nieuwenhuis, woningcorporatie de Alliantie en de GGD Amsterdam, dr. G.M.A. Gerine Lodder.

Dit blog is onderdeel van Maak je wereld


Delen