10 oktober 2017

Ga jij ook aan de slag met 'Mijn verhaal'?

‘Mijn Verhaal’ is een methode die ouderen helpt meer zelfvertrouwen te ontwikkelen in het aangaan van kwalitatieve contacten met andere in hun omgeving. Hun persoonlijke (levens-)verhaal vormt de basis van deze aanpak, dit maken de ouderen aan de hand van een fotoworkshop in 10 polaroidfoto’s en 10 bijbehorende korte verhalen zelf zichtbaar voor anderen.

De methode is ontwikkeld door stadstrainer Rik Moonen. Rik heeft de afgelopen jaren diverse groepen ouderen begeleid in het uitvoeren van fotoproject o.a. voor de gemeente Rotterdam.

FNO heeft Rik uitgedaagd om deze methodiek toegankelijk te maken voor andere professionals of vrijwilligers in de sociale sector. Zo werd de website www.mijnverhaal.org geboren. Op deze website is alle informatie over de methodiek te vinden en kan het basispakket worden aangevraagd om zelf de activiteit uit te voeren. De methode kan ook breder worden ingezet, bijvoorbeeld om eenzaamheid te bestrijden, in dit geval kan gekozen worden voor het op maat begeleide traject ‘’Mijn Verhaal als Programma’’.


Delen