18 april 2018

ANWB Automaatje helpt mensen mobiel en actief te blijven

In Amsterdam Nieuw-West zitten veel mensen gedwongen thuis met een sociaal- en mobiliteitsprobleem. Dit leidt vaak tot eenzaamheid. Ondanks het aanbod van (aanvullend) openbaar vervoer, is er een groep mensen die hiervoor niet in aanmerking komt of hier problemen mee ervaart en daardoor buiten de boot valt. Daarbij hebben veel mensen behoefte om

Hoe werkt het?


ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Vrijwilligers, de zogenoemde AutoMaatjes, vervoeren hun minder mobiele buurtgenoten en zorgen voor persoonlijke begeleiding tijdens de afspraak. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook voor leuke dingen als een middagje winkelen, een kopje koffie buiten de deur of een bezoekje aan een museum. De nadruk ligt op het weer in contact komen met buurtgenoten. Een gezellig praatje tijdens een ritje kan iemand al een stapje uit de eenzaamheid helpen.
De AutoMaatjes gebruiken hun eigen auto voor de ritjes en de deelnemers betalen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent/kilometer per rit aan de vrijwilliger. Burennetwerk maakt de matches tussen deelnemers en AutoMaatjes.
 

Samenwerken met AutoMaatje


Een grote groep mensen wil graag weer de deur uit, maar weet zelf niet zo goed waarheen. Om die drempel te verlagen willen wij een overzicht maken van leuke activiteiten en initiatieven in Nieuw-West. Heb je een mooie activiteit voor deze doelgroep of zou je de deelnemers van jouw activiteit graag helpen met het vervoer naar jullie toe? Geef het ons door.

 

Contact opnemen?

Neem voor vervoersvragen, aanmelden als AutoMaatje of meer informatie contact op via:
Telefoon: 06 514 14 379 (ma-vr: 9u-16u)
Email: automaatje@burennetwerk.nl
Website: www.burennetwerk.nl/automaatje
Facebook: www.facebook.com/automaatjeamsterdamnieuwwest


Delen