04 juli 2018

SAM Application zoekt mensen met social impact!

Een jonge startup uit Amsterdam is druk bezig met het ontwikkelen van een mobiele app om eenzaamheid te bestrijden. Ja, een app. SAM, van "samen" wordt een online platform om mensen offline samen te brengen op een eenvoudige en sociaal drempelloze manier.


Hoe?

 

  1. Door het faciliteren van sociaal betekenisvol contact; doe wat je leuk vindt, met mensen die je leuk vindt, wanneer en waar je wil (bijvoorbeeld samen een strand wandeling doen, samen koken, naar een dansles gaan, samen Spaans leren, etc.).
     
  2. Maar vaak is social contact niet genoeg, omdat eenzame mensen sociaal onzeker of angstig zijn, depressief zijn of andere problemen hebben. Hoe gaat het met elk individu en wat zou diegene nu het meest helpen om weer in het sociale leven terug te kunnen vinden? De gebruiker kan in de app een Self Assessment Tool invullen, de app helpt elk individu bij mensen terecht te komen die soortgelijke interesses hebben en ondersteund de gebruiker hulp (psychotherapeuten, coaching, hulpgroepen, etc.) te vinden zodra dat nodig is.
     
  3. SAM is druk bezig met het verzamelen van initiatieven, bedrijven en projecten die eenzaamheid bestrijden om zo hun social impact te vergroten en tegelijkertijd meer mensen te kunnen helpen. SAM wil in kaart brengen welke maatregelen tegen eenzaamheid het best helpen om zo het aanbod beter op de behoeften van de mensen aan te passen.

 

Wat kun jij doen?

Aanpak Eenzaamheid heeft een groot netwerk. Wij bestrijden allemaal eenzaamheid. We doen dat op ons eigen manier en bereiken onze specifieke doelgroep. SAM Application heeft het doel eenzaamheidsinitiatieven, -projecten en bedrijven te helpen de doelgroep te vergroten en op die manier meer eenzame mensen te helpen. Hoe? Werk je in het veld van eenzaamheid en lijkt het je leuk om via de app jouw events (workshops, lezingen, bijeenkomsten, diners, etc.) gratis te kunnen posten? Stuur dan een korte email naar info@sam-application.com. Zodra de ontwikkeling van SAM klaar is, krijg je bericht van de oprichters en kunnen we beginnen onze social impact te vergroten.
 

SAMEN tegen Eenzaamheid.


Delen