09 oktober 2018

LSA zoekt initiatieven tegen eenzaamheid

Buurtinitiatieven spelen een grote rol in de strijd tegen eenzaamheid. Zij maken wijken gezelliger en brengen bewoners samen. Met gerichte kennis en ondersteuning kunnen bewonersinitiatieven hier nog beter in worden.

Met het project ‘Betrokken Buurten’ biedt het LSA zes buurtinitiatieven de kans om eenzaamheid aan te pakken en sociale netwerken in de buurt te versterken. Meld jouw project nu aan!

Samen tegen eenzaamheid


Hoe richt je je op eenzame mensen, als mensen niet eenzaam genoemd willen worden? Het is een van de vele moeilijke vragen die initiatieven in de buurt hebben als ze zich bezighouden met eenzaamheid. Het LSA gaat buurtinitiatieven ondersteunen bij dit soort vragen.

Bewonersinitiatieven spelen een grote rol in het bestrijden van eenzaamheid. Juist zij staan dicht bij bewoners en weten wat er speelt. Het project Betrokken Buurten geeft 6 initiatieven kracht en kennis om eenzaamheid in de buurt te verminderen. Bijvoorbeeld door buurtwandelingen, nieuwe clubs, creatieve maakplekken, mooie ontmoetingen en bovenal aandacht voor elkaar. Op weg naar betrokken buurten.

Niemand aan de kant

Deelnemende initiatieven krijgen twee jaar lang een persoonlijke coach die ondersteunt bij het opbouwen van verbindingen in de buurt. Die hen advies geeft bij lastige vraagstukken. Zes mooie initiatieven krijgen de kans om hun krachten volop te benutten en eenzaamheid aan te pakken. We leren van alle initiatieven, halen kennis op en we geven deze praktijkkennis door aan iedereen die zich bezighoudt met eenzaamheidsbestrijding in de buurt.

 

Doe mee!


Wil jij eenzaamheid in jouw wijk aanpakken? Of doe je dit al maar wil je meer impact maken? Wil je weten hoe je mensen bereikt en betenisvolle ontmoetingen organiseert? Meld jouw initiatief aan voor Betrokken Buurten!

Externe link

Klik op onderstaande link

Link


Delen