12 december 2018

De winnende startups voor Startup in Residence Metropoolregio Amsterdam zijn bekend

Het eerste Startup in Residence programma van de Metropoolregio Amsterdam (‘MRA’) is van start gegaan. De komende zes maanden gaan zeven startups samenwerken met negen gemeenten uit de MRA.

 

 

 

Na drie Startup in Residence programma’s in Amsterdam is er nu een Startup programma voor de hele Metropoolregio. Het voordeel van een regionaal programma is dat de innovatieve oplossingen die in de ene gemeente getest worden vervolgens ook in een andere gemeente kunnen worden toegepast.

De deelnemende gemeenten zijn: Almere, Amsterdam, Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Lelystad, Purmerend, Velsen en Zaanstad. De startups die hebben gewonnen zijn: SAM, Vouw, Get Chef’s, App4talent, Helpr, Woodenbases en Glue. Zij slaan met de genoemde gemeenten de handen in één om gezamenlijk maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Deze vraagstukken lopen uiteen van het tegengaan van eenzaamheid, het slimmer aanpakken van funderingsproblematiek, het vergroten van levendigheid in de openbare ruimte tot het maken van de juiste schoolkeuze.

De startups zijn geselecteerd op basis van hun vernieuwende diensten of producten. Zoals: een platform dat initiatieven tegen eenzaamheid koppelt aan mensen en waarop mensen activiteiten kunnen plaatsen en zoeken; een slim kastje met sensoren dat de verzakking van je huis meet; een automatisch klapstoelen systeem waardoor je naast iemand moet gaan zitten en een chatbox dat leerlingen ondersteunt met hun studiekeuze.

Naast de kans om te testen in de genoemde gemeenten, voorziet het programma in specifieke trainingen, een mentor en een werkplek. Het programma stimuleert innovatieve en duurzame samenwerking tussen gemeenten en startups.

Voor meer informatie over de vraagstukken, de oplossingen en startups kijk op https://startupinresidence.com/ama/


Delen