04 maart 2019

Verslag terugkombijeenkomst beloftevolle experimenten, 15 februari

Op een zonnige vrijdagmiddag kwamen de projectleiders van acht - in 2018 financieel ondersteunde - projecten samen om hun ervaringen met het opzetten en uitvoeren van hun projecten op eenzaamheid te bespreken, te evalueren en van elkaar te leren.

Tijdens een aantal korte pitches vertelden de projectleiders meer over hun initiatief. Van een fotoworkshop voor kwetsbare Amsterdammers, een creatief project voor jongeren om eenzaamheid bespreekbaar te maken tot een training gebaseerd op emotioneel lichaamswerk: het aanbod is zeer divers. Wat deze initiatieven verbindt is een vernieuwende kijk op het proces van vereenzaming, de participatie van de doelgroep en de wil om te blijven innoveren.

Tijdens de speeddates wisselden de projectleiders met elkaar uit wat voor methodiek ze gebruiken. Door kennis te delen en van elkaar te leren kunnen de initiatieven elkaar versterken. Ook spraken we over hoe de gemeente hen nog beter kan ondersteunen in het vinden van de juiste samenwerkingspartners, financiering en kennis over het formuleren van hun methodiek..

Tenslotte zijn de geleerde lessen verzameld op een aantal onderwerpen. Deze geleerde lessen worden binnenkort samengevat in een handzame pdf, die op de website zal worden gepubliceerd. Houdt de nieuwsbrief hiervoor in de gaten.

De projecten die in 2018 zijn ondersteund door Aanpak Eenzaamheid zijn Mijn Amsterdam (Stadstrainer Rik Moonen), Sociale Kruidenier (Diaconie), OBA Maatje (OBA), Ik Ontmoet Mij (Zina Platform), UP! Talkshows en In je Uppie (UP!), No Solo (ZID Theater), In My Backyard (IMBY) en Taal voor Eenzaamheid (Platform voor Eenzaamheid).


Delen


Gerelateerde artikelen: