12 september 2017

Community of practice: bespreekbaar maken van eenzaamheid

In oktober start een Community of Practice over het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Loop jij in de praktijk aan tegen dit vraagstuk en ben je bereid mee te denken? Meld je dan aan.

Tijdens de bijeenkomsten die we in Pakhuis de Zwijger hebben georganiseerd kwam regelmatig de vraag naar voren hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen over hun gevoelens van eenzaamheid durven praten; hoe maak je eenzaamheid bespreekbaar? Het is belangrijk hier een helder antwoord op te vinden, omdat we uit onderzoek weten dat je mensen die vereenzamen alleen effectief kunt ondersteunen als je de vorm en oorzaak van eenzaamheid kent en weet waar iemand behoefte aan heeft.

Instrument

Bij de Community of Practice Bespreekbaar maken van eenzaamheid werken acht deelnemers tijdens drie bijeenkomsten toe naar een praktisch toepasbaar instrument dat beroepskrachten en vrijwilligers handvatten biedt bij het bespreekbaar maken. Aansluitend ontwikkelt Movisie een training, waarin het ontwikkelde instrument centraal staat.

Data

De drie bijeenkomsten van de Community of Practice vinden plaats op:

  • Dinsdag 10 okt 15:00 - 17:00
  • Dinsdag 24 okt 15:00 - 17:00
  • Donderdag 9 november 15:00 - 17:00

 

Wat levert het je op?

Als deelnemer van alle drie de bijeenkomsten ontvang je een cadeaubon van 50 euro.  Maar belangrijker, je ontmoet leuke collega’s die zich ook met deze problematiek bezighouden en je doet nieuwe kennis op over het bespreekbaar maken. Jij, en je collega’s, kunnen de ontwikkelde training bovendien gratis volgen in het najaar.

 

Aanmelden?

Meld je aan bij Jan Willem van de Maat (j.vandemaat@movisie.nl).


Delen