We willen je graag op weg helpen met het opzetten of verbeteren van een eenzaamheidsinterventie. Als je het artikel leest van Movisie leer je meer over de oorzaken van eenzaamheid en werkzame elementen in het voorkomen of verminderen ervan. In de verbetertool krijg je inzichten in verbeteringen voor je project. Lees ook dit artikel als je meer wilt weten over het opstarten of verbeteren van je project.

28 mei 2018

Wil je weten wat werkt bij de aanpak van eenzaamheid? Movisie heeft op een rij gezet wat er bekend is uit onderzoek. Lees hier meer: https://www.movisie.nl/artikel/wat-werkt-wel-aanpak-eenzaamheid.

> Lees meer..
20 september 2017

Om de aanpak van eenzaamheid nog beter te maken ontwikkelde Movisie in samenwerking met de gemeente Amsterdam de Verbetertool. Door de Verbetertool in te vullen kijk je in hoeverre je al gebruik maakt van kennis over wat werkt bij de aanpak van eenzaamheid. Na het invullen krijg je verbetertips en kun je ervoor kiezen een verbeterplan te maken.

> Lees meer..
18 oktober 2018

In samenwerking met de Expertgroep Amsterdamse Aanpak Eenzaamheid is een checklist opgesteld. Deze checklist wordt gebruikt door de stadsdelen bij het beoordelen van subsidie- of andere samenwerkingsvragen.

> Lees meer..
30 juli 2018

Een maatjesproject is een populaire interventie om informele steun te leveren aan mensen in een kwetsbare positie in de samenleving. Dit onderzoek gaat dieper in op de vraag wat de werkzame elementen in deze interventie zijn.

> Lees meer..